Sweden Bike Expo – ett steg närmre bilfrihet!

Förra helgen var vi i Stockholm och besökte Sweden Bike Expo. Vi var specifikt intresserade av olika elcyklar, lådcyklar, barncykelvagnar, trailers och annat som underlättar ett liv utan bil. Sedan Amanda började plugga hållbar utveckling har vi haft svårt att acceptera tanken på att behöva ha bil – vi vill cykla istället.

En period innan mässan hade vi kollat in Chariot Carriers – barnvagnar som också kan användas som cykelvagn (bland annat). Chariot’s vagnar skall vara av bästa kvalitét med vältestad design och genomtänkta detaljer. Blocket hade en vagn som vi var intresserade av, men den var lokaliserad i Göteborg. Frakten blev ett problem, så inför mässan kontaktade vi den svenska leverantören av Chariot – Active Kids. De skulle dit, och lovade fixa att vi vid eventuellt köp kunde ta med oss vagnen i samband med att vi lämnade Stockholm (detta för att undvika eventuella leveranstider).

Väl på mässan kollade vi in elcyklar, lådcyklar och JARY’s monter. JARY säljer det mesta inom vårt intresseområde, bland annat liggcyklar och vikcyklar! Utöver montrar om cyklar så arrangerade Stockholm Stad flera seminarium och föreläsningar om deras cykelsatsningar.

Det hela slutade med att vi köpte en barncykelvagn av Active Kids – Chariot Cougar 2. Den kan köra två barn och lite bagage – max 45 kg.

Nu börjar en period av testning innan vi återkommer med en recension. Kommer detta att innebära att vi verkligen inte behöver bilen mer? Hittils (4 dagar in i experimentet så är svaret på frågan – JA. Men frågan är hur det funkar när snön väl kommer…

Lämna ett svar