Trädgårdsstarten

Vi kom en lång bit på trädgårdsvägen under påskhelgen. När vi anlände var hela trädgårdslandet täckt med rötter och döda blad från förra året, och när vi åkte igen hade vi vänt upp och ner på alltihopa och förberett jorden för alla våra fröer som ska få gro.

Vi grävde upp en hel pappkasse med jordärtskocka som övervintrat i landet och hann få ner en del av det i diverse gratänger. I övrigt var det mestadels den ihärdiga vitroten vi kämpade med att gräva upp, och den är verkligen stark. Men vi är starkare!

Nu har vi för-sått spenat, purjolök, rädisa, chilipeppar, kronärtskocka med mera. Vi har flyttat på jordgubbsplantor så att det blivit ett nytt jordgubbsland. Och haverrot, vars fröfamilj på nått sätt stammar från Gotland, blev först av alla fröer att få komma ut i landet. Det allra mesta får vänta ett tag till. Men nu är vi igång. Stort tack till Kimas mormor Bodil, som hjälper och lär oss hur det går till!

Lämna ett svar