Livet som miljonär!

Den här sommaren har vi valt att vara hemma med Kima, utan att ha något jobb att gå till. Vi lägger istället tiden på att förverkliga våra egna projekt i så stor utsträckning som möjligt. Att vara hemma på det här sättet när man har ett litet barn kan vi verkligen rekommendera alla som har möjlighet, och ”möjlighet” är definitivt en definitionsfråga :) ! Vi är inga miljonärer, som en del verkar tro när vi berättar att vi är lediga tillsammans i tre månader. Däremot har vi gjort aktiva val för att kunna vara hemma den här sommaren:

– Vi har inte plockat ut full föräldrapenning utan sparat in på dagarna
– Vi har sparat (och sparar) kontinuerligt pengar från vår inkomst
– Vi utnyttjar vad våra familjer vill bidraga med, ex. bor vi billigt hela sommaren
– Vi väljer generellt låga utgifter genom att ex. handla begagnat och köra på tygblöjor (nu potta) istället för engångsblöjor mm.
– Vi täcker merparten av utgifterna för lägenheten i Stockholm genom att hyra ut den
– Vi koncentrerar inköp och ärenden i Visby till få tillfällen, för att minska på antalet bilresor
– Själva temat för den här sommaren, våra odlingar och hönsen, gör att vi har en del av vår mat gratis

Man skulle lätt kunna beskylla oss för att vara Ove Sundberg-anhängare. Men så är det inte (riktigt)! Vi lägger pengar på god mat, lokalt odlade jordgubbar, lyxfika, rökt fisk (dock inte ål, den borde kanske fridlysas?), presenter, försäkringar och bensin, istället för på alkohol och prylar – eller vad den än nu är som folk gärna köper. Veckotidningar kanske?

Allting handlar om hur vi planerar och ser på våra tillgångar. Att vara hemma med Kima genererar inte en massa pengar, men de projekt vi jobbar med har potential att generera pengar i längden och skulle vara svåra att genomföra om vi samtidigt jobbade. Och som sagt; att få umgås varje dag med dom man älskar, går inte att mäta i pengar!

2 svar på ”Livet som miljonär!

Lämna ett svar