Hemgjord müsli

 

Eftersom det kan vara lite (I-lands)knepigt att hitta den perfekta müslimixen i butik, kan man göra sin egen istället. Det är inte speciellt svårt, och gör man mycket på en gång behöver man heller inte göra det så ofta.

Jag gillar att ha en del basingredienser i skafferiet, som rågflingor och havregryn. Sedan kan man plocka ihop resten i mataffärer med müsli i lösvikt. Det kan vara quinoapuffar, olika fröer, torkad frukt och nötter. Det är bara att plocka det man tycker är gott helt enkelt.

Jag kokar sedan upp en skvätt matolja med lite vatten och honung (ursäkta de lösa proportionerna, jag är för otålig för att följa recept) och strör över müslimixen i en långpanna eller annan ungsfast form. Knåda gärna ihop lite grann så det blir rejäl crunch, och stoppa in i ugnen på 175 grader tills müslin börjar anta en gyllene färg. Rör om under tiden så att det inte bränns vid. Låt torkad frukt som russin etc hoppa i sist av allt, när müslin kommit ut ur ugnen.

 

Lämna ett svar